атаки с дронове бяха нанесени през нощта в градовете

...
   атаки с дронове бяха нанесени през нощта в градовете
Коментари Харесай

Русия смаза Украйна: Брутални удари с дронове по три украински града навръх Нова година

   атаки с дронове бяха нанесени през нощта в градовете Одеса, Лвов и Харвов. Това се случва до момента в който силите на Киев се насочваха към хотел “Донбас Палас ” в Донецк незабавно откакто съветският президент направи среднощно послание към народа си, съобщи Metro.
Украйна твърди, че е свалила 87 от 90-те създадени в Иран безпилотни самолета камикадзе, изстреляни от Русия – рекорден брой.
В Одеса един човек почина, а други девет бяха ранени, откакто парчета от дрон се удариха във висока постройка, при което на земята паднаха пламтящи парчета.
Пристанищната инфраструктура е развалена, откакто детонациите са провокирали пожар. Това заяви Наталия Хуменюк, говорителка на южните отбранителни сили на Украйна.

 

 Русия смаза Украйна: Брутални удари с дронове по три украински града точно на Нова година БГНЕС/ EPA/YAKIV LIASHENKO
Кметът на Одеса, Генадий Труханов, укори Русия, че е провела нахлуване против Украйна с наближаването на новата година.

“Казват, че методът, по който посрещаш новата година, е този, по който ще я прекараш ”, споделя той. “Е, тази година Украйна ще наруши това предписание. Ние ще се надигнем и ще победим, тъй като на наша страна са справедливостта и Бог ”.

В село Белогорша край Лвов вследствие на съветска офанзива бяха нанесени вреди на мемориалния музей “Роман Шухевич ” от дрон “Шахед ”. А в Дубляни бяха ударени и разрушени и академични общежития.

Андрий Садовий, кмет на Лвов, съобщи: “Тази нощ врагът удари две места на националната памет в Лвов: университета в Дубляни, където преди 100 години е учил [украинският националист] Степан Бандера, и музея “Роман Шухевич ”. Символично и цинично. Война за нашата история ”.

В Харковска област Русия нанесе удар с четири противовъздушни управляеми ракети С-300, три противорадарни ракети Х-31П и една Х-59. Това оповестиха украински източници.
В Донецк – град, който сега се държи от Русия – промосковският водач Денис Пушилин заяви за четирима починали и 13 ранени.

 

 

С настъпването на Новата година в следения от Киев град Херсон още веднъж се чуха детонации.
Във Волинска, Ривненска, Лвовска и Тернополска област на Украйна беше оповестена въздушна паника.
Броят на жертвите от ракетната офанзива против Киев на 29 декември набъбна на 27, съгласно военната администрация на столицата. Спасителната интервенция продължава, а през днешния ден градът е оповестил ден на печал.

Путин се нахвърли против Украйна в новогодишното си послание, в което съобщи, че неговите войски са “герои ”.

В най-краткото си новогодишно послание от четири години насам той съобщи: “Бих желал да се обърна към нашите военнослужещи – към всички, които са на работа, които са на фронтовата линия и се борят за истината и справедливостта. Вие сте нашите герои. Сърцата ни са с вас. Гордеем се с вас и се възхищаваме на смелостта ви. Добре знам, че в този момент чувствате любовта на най-близките си хора, мощната, откровена поддръжка на милиони съветски жители, поддръжката на целия народ. Основното, което ни сплотява, е ориста на Родината. Ние сме единни в мислите, дилемите и в битката. Независимо дали сме на работа или в почивните дни, като демонстрираме главните черти на съветския народ – взаимност, състрадание и неотстъпчивост ”.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР